tisdag 30 september 2008

Adress Rosenhill

Härliga Äppeltider!
Här en korg full med Åkeröäpplen som jag var iväg och mustade för några dagar sedan!


























Minns ni 'Adress Rosenhill'? Ja vi som har ett antal år på nacken minns skönsjungande Alice Babs som sjöng den när vi var barn!Men adress ROSENHILL finns i verkligheten, nämligen ute på Ekerö i Mälaren, väster om Stockholm.

En gammal bondgård som drivs av ett kollektiv (tror jag åtminstone) med bl a musteri, loppmarknad, gårdsbutik för egenproducerade produkter, Café mm.
En totalupplevelse i NOSTALGI, åtminstone för oss som minns Hippies, kollektiv, palestinasjalar, jesussandaler, killar med hästsvans (långt, långt före finansministern som är enbart patetisk) mm.


Härligt ställe med härliga människor, som inte har bråttom. Dom t o m tar en stunds 'siesta' mitt på dagen, för att samla ihop sig och begrunda detta livet!!! Det ni, stressade medsystrar!
























Här sköljs äpplena av i ett gammalt badkar.
Sen fylls den fantastiska 'Musterimaskinen' med äpplen, som mals till äppelflisor kan man säga, packas i ramar med gummiduk runt, som sen travas på andra sidan maskinen och P-R-E-S-S-A-S ihop och ut rinner den godaste äppelmust man kan tänka sig! Kryllar av vitaminer!
Man tappar upp på dunkar och sen fryser jag på mindre plastflaskor och får en underbar vitaminkick varje morgon!

























Här finns som sagt också butik där man kan köpa kaffe och hembakat, egentillverkade produktet som solrosoljor, olika sorters honung, senap, olivtvålar mm.

Och loppis, nedan är lite av sortimentet....allt mellan himmel och jord!























Förra året möttes man av den här skylten vid infarten, den säger allt!














Jag rekommenderar verkligen ett besök, med eller utan äpplen. En söndagsutflykt kanske!
Har du tur är det Bakluckeloppis just den helgen!

Läs mer här!


Kram Eva

Inga kommentarer: