torsdag 9 juli 2009

Rotfruktsgratäng på en höft


Här kommer ett recept på en jättegod Rotfruktsgratäng, gjord efter tillgång, tycke och smak, och definitivt efter LCHF-metoden! Vår nya frälsning....*S*
Ja vi försöker iaf, framför allt för att hålla herrns blodsockerhalt i schack, nu innan han ordinerats mediciner. Och kan andra, så ska väl vi kunna.
Hörde talas om en man som haft en hjärtinfarkt för knappt ett år sedan, som var rund om magen, hade högt blodtryck etc etc, och som gått över till denna kost. Han har prima värden på allt som rör hjärtat idag, och har dessutom gått ner 16 kg i vikt! Sånt sporrar.

Jag som inte är helt 'rättrogen' har tappat 2 kg dom sista veckorna!

Till Receptet!
Översta bilden är före ugnen, den undre, det färdiga resultatet!
Jag använde tunnt skivad kålrot, morot, blomkål och färsk lök.
Dessutom skivade
smörfrästa färska champignoner.

Grönsakerna fick puttra i grönsaksbuljong i ca 5 minuter för att mjukas upp.
Under tiden stekte jag svampen, i
smör;)
Hällde av det mesta av buljongen, blandade med svampen och la i en
smörsmord och vitlökspreparerad eldfast form.
På med
VISPgrädde och riven ost över.
In i ugnen ca 1 timme i 200°.
Doftade himmelskt och smakade lika gott!

Till det åt vi tunna stekta fläskkotletter utan ben!
Mums!

2 kommentarer:

Gitte sa...

Mmmm...den ska provas !
Tack och kram från Gitte

Eva sa...

Va' kul Gitte!
Hoppas du gillar det också!
Man gör ju som Cajsa Warg, tar vad man har....
/Eva