Det här behöver du:
125 gr smör
3/4 dl socker
2 dl mjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 dl hallonsylt, helst den fasta sorten
Sätt ugnen på 200°
Kör i matberedare och lägg i alla ingredienser. Smöret ska vara kylskåpskallt och skuret i sockerbitsstora bitar.
Mixa till allt blir en deg!
Forma degen till en längd och skär i 24 bitar.
Rulla sen kulor.
Eller rulla direkt utan att göra en längd. Jag fick 32 st på det sättet, små och gulliga.
Lägg varje kula i minsta sortens kakformar och tryck en liten grop i varje kula!
Fyll gropen med hallonsylt.
Grädda grottorna i 10-12 minuter.
Pudra med lite florsocker genom tesil när dom kallnat.
Njuuuuuut!
/Eva
125 gr smör
3/4 dl socker
2 dl mjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 dl hallonsylt, helst den fasta sorten
Sätt ugnen på 200°
Kör i matberedare och lägg i alla ingredienser. Smöret ska vara kylskåpskallt och skuret i sockerbitsstora bitar.
Mixa till allt blir en deg!
Forma degen till en längd och skär i 24 bitar.
Rulla sen kulor.
Eller rulla direkt utan att göra en längd. Jag fick 32 st på det sättet, små och gulliga.
Lägg varje kula i minsta sortens kakformar och tryck en liten grop i varje kula!
Fyll gropen med hallonsylt.
Grädda grottorna i 10-12 minuter.
Pudra med lite florsocker genom tesil när dom kallnat.
Njuuuuuut!
/Eva
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar