måndag 1 februari 2010

Vinter, snö och häckar......



Vintern består och håller oss i sitt grepp som det heter. Temperaturen växlar mellan några minusgrader på dagen och många till kvällen och natten. I skrivande stund bara -1.7°, men det ändras nog till kvällen!

Och det är MYCKET snö, åtminstone för att vara i Stockholm. Snart har snön legat i två månader utan en enda dag av barmark emellan, vilket vi ju är vana vid!
Snöröjningen lär kosta massor för oss skattebetalare i år, även om man sparat pengar tidigare år, så hjälps det inte. Dom 'sparade' pengarna finns ju inte i verkligheten.

Energipriserna går i höjden, bensinpriserna likaså, så vi får väl sitta i våra stugor med rejält med fleezetröjor och varma sockor!

På bilden ser man vår Ligusterhäck, som vi delar med grannen. Vi har en likadan på andra sidan, och för varje gång det snöar ökar tyngden förstås! I morse var det kris, så det är fixat. Från vår sida förstås. Våra unga raska grannar på vardera sidan verkar inte märka vad som händer, tyvärr! Men det är ju något vi har gemensamt, Ligusterhäcken alltså!

Häckar är alltid en källa till förtret, antingen är dom för korta, för höga, ivägen, för fula, för illa skötta.......typiskt svenskt skulle jag vilja säga!Om andra häckar uttalar jag mej inte för tillfället!
/Eva


Inga kommentarer: