måndag 30 juni 2008

30 juni 2008

Sista dagen i första sommarmånaden! Nu går det undan! Nej sommaren har ju bara börjat......visst är det så?
Två härliga sommarmånader kvar, och förhoppningsvis en vacker mild höst ett par månader innan det stora mörkret kommer;)
Nej inte kraxa om det som kommer, lev i nuet! Carpe Diem!

Ja denna dag, den var en dag ska ni veta!

Vilken dag, denna dag! Här kommer en lång klagovisa....*S*

Vaknade...nej blev väckt (det är en himla skillnad) kl 9 av en karl som kungjorde att han minsann varit vaken sen kl 04.00!! Och.....? (som barnen säger)

Jag vaknar varannan timme, och sover djupast och bäst efter kl 05.00! Suck!Jo upp med mej, vi ska iväg och köpa tvättmaskin!(den gamle läcker vatten......kom just på att tvättmaskiner och män kan ha vissa likheter...*S*)

Jag vill morna mej långsamt, men 10.10 parkerade vi utanför Elgiganten med släpvagn och allt.Öppnar 11.00!!!!(Elak kommentar från mej!)
Men som tur var hade både SIBA och Onoff öppet, så vi kunde antasta försäljare som i vanlig ordning var dåligt pålästa, för att sedan avsluta äventyret hos ELON, där vi f ö började igår och egentligen gjorde vårt val! Suck! Meningslösa rundvandringar, för att övertygas om att vi valt rätt!


Väldigt trevlig affär och trevlig tvättmaskin. Vi lastade på släpvagnen, hej och hå och så hem! Så långt allt väl.
Hemma skulle den gamle kopplas från livgivande vatten och el, huvudströmmen brytas och så skulle den lille hemelektrikern göra eljobbet. Jodå, han kan sin sak, men han började med att koppla från torktumlaren. Jag mumlade mycket försynt att så var fallet, och fick bara mutter tillbaka. Två minuter senare kom svordomen, och konstaterandet: Att han kopplat ur torktumlaren. Jag log snällt och teg!

Orkar du läsa mer? Jag skriver vidare ändå, mest för ro's skull!Nu skulle åbäket ut, och den var tung. Pirra till hjälp och så ner för trapporna. Det gick lugnt och fint, men sen skulle den ju upp på släpet!

Här gör jag en kort sammanfattning.......*bläääää*.....och sen var det dags att lasta av den nya.

Som med alla nya maskiner, var det fullt med frigolitpackning runt om, så den blir större än normalt. Alltså svår att få igenom trånga passager, men det gick det också. Av med all plast och in med maskinen i tomhålet, som f ö hade en hel koloni luddiga saker därinne. Mer blääääh!
Efter mycket skruvande, vattenpassande och måttande kom allt på plats, och sällan har jag skådat en karl så intresserad av att tvätta som då! Tillfälligt, jag vet, men teoretiskt vet han hur det går till, just nu iaf;)


Snabb lunch och så iväg till soptippen med den gamle!(Är du kvar?)Lite andra sopor åkte med samtidigt, och då började det regna.

Inte småskvättar, utan mera skyfall! Genomblöta anträdde vi färden till vår moderna fina sop....förlåt, Återvinningsstation!


Där hade hela västra Stockholm stämt möte, i form av ostrukturerade köer, sopbärande idioter, och bilar med släp som stod i vägen överallt. Det är en modern och fin station, som fungerar utmärkt när man sorterat soporna hemma, och åker från den ena 'burken' till den andra. Men det hade det här mötet inte förstått!Och regnet öste ner!Nåja, till slut kom vi ut därifrån, och lyckades klara oss undan med ett par mindre utskällningar (fast vi hade rätt, faktiskt) och ett antal sura miner, däribland herrn i huset som tog priset!


Ja sen var den dagen halverad!Återstod handling på Coop, där jag mötte en kompis! Det var iaf en trevlig händelse, vi ses där ibland, hon och jag;)Och sen var det middag och dan var slut i ett nafs!
Men tvättmaskinen är som en liten....nej rätt stor, dröm! Så i stort är jag nöjd ändå;)



Nu är jag redo för en ny månad. Juli, min månad!!!
Kräftornas månad;)

Kram Eva

Inga kommentarer: