måndag 8 september 2008

Dramatik i Norra Ängby








Idag var det dramatiskt här hemma. Plötsligt fick vi se en brandman på grannens tomt, och gick ut och frågade vad som stod på förstås. Det visade sig att man grävt av en gasledning på en granntomt, bara två hus bort från oss!
Gissa om vi blev rädda!
Det var ju en svår gasexplosion här i närheten för rätt många år sedan, då hela huset brann upp och grävmaskinisten omkom också. Familjen som bodde i huset var turligt nog inte hemma den gången!

Snabbt spärrades närmaste gatorna av, trafiken dirigerades om och polisen satte upp blåvita band. Sen kom gasjouren och stängde av och faran var över, men vi han bli ordentligt uppskrämda.

Gas är ju alla matlagares favorit, men fy katten så mycket faror som lurar i såna här gamla hus. De flesta har tagit bort gasen, och i ytterområdena ska stadsgasen bort helt här i Stockholm, när man inför naturgas, men nog är det otäckt ändå.
Gasledningarna ligger kvar i mitten av våra små gator, och där grävs det också stup i kvarten!

Här var det frågan om en ombyggnad i fastigheten, men grävmaskinisten har tydligen inte tagit reda på nödvändiga fakta. Jag har ju mina tankar om var arbetskraften tagits ifrån, men säger inget högt för säkerhets skull;))

Nu är det över iaf, men vilken tankeställare vi alla fick, vi som var hemma och såg!
Hurra för bergvärme måste jag säga;)

Kram Eva



1 kommentar:

Sara sa...

Hua! Skönt som sagt att inte ha gas.
Kram Sara