onsdag 18 februari 2009

BLACKEBERGSSKOLAN......igen!

Nej nu handlar det inte om mobbing, utan om dålig planering.
I skolan finns en förstaklass, en Etta alltså. I den klassen har dom varit 34 (!!!!) - ja, trettiofyra - ungar sedan start hösten 08. Nu har dom tagit in ytterligare 3 elever så summan är 37!!


Och majoriteten av barnen är pojkar, och alla vet ju att killar i den åldern oftast är ostyrigare än vad flickorna är! Samma gäng går på samma Fritis!


En mig närstående 7-åring går i den här klassen, och kommer varje dag hem, gråtfärdig, med huvudvärk och jättetrött för att det är sånt himla liv hela tiden. Mest på Fritis.
I skolan är det lugnare, för där delar två lärare upp dem i två grupper.


Men Fritis är tydligen rena katastrofen. Fritidsledarna kan sitta i korridoren och fika medan ungarna härjar vilt i lokalerna! Och ljudnivån är skrämmande! Jag besöker stället ibland, och blir lika förskräckt varje gång!

Personalen verkar inte kapabla att hantera en så stor grupp små barn.

Det känns fruktansvärt deppigt att inte skolan tar sitt ansvar och dels ser till att personalen gör vad dom ska, nämligen är med barnen och strukturerar verksamheten så den inte blir så stökig.


OCH att man inte delar klassen i två. Lärarna finns ju redan!!! Det handlar faktiskt om de här ungarnas FRAMTID!

Blackebergsskolan har en egen hemsida. Läs deras motto!
Vårt arbete utgår från vår värdegrund, som innebär att alla barn har rätt till kunskap utifrån sina förutsättningar. Det förutsätter en lugn och stimulerande miljö och att alla blir bemötta med hänsyn och respekt.



Usch så arg jag är.....igen;)

Kram Eva

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fast varje dag var nog lite överdrivet va!? Men nog är det ofta i alla fall.
Kram S

Eva sa...

Ofta är väl illa nog, eller hur?
/E :-)

Eva sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.